Ingredients per a una persona:
1 peu de porc bullit i envasat al buit
1/2 poma golden
1 cabeça d’alls secs
1 copa de vi blanc
1 iogurt natural
1 culleradeta de garam masala
oli d’oliva
sal
pebre negre
Preparació
Procediment:
- Peleu els grans d’all de la cabeça.
- Peleu la poma i daureu-la a la planxa amb una mica de mantega, fins que sigui rossa.
- Poseu-la al got de la batedora i tritureu-la amb un dels grans d’all. Munteu un all i oli amb l’oli d’oliva afegint-lo en rajolí a la poma sense deixar de batre (all i oli de pomes).
- Talleu la resta de grans d’all pel mig i traieu-los el brot verd que tenen a dins.
- Poseu-los tots en un cassó i cobriu-los amb aigua freda. Arrenqueu-ho a bullir suaument i canvieu l’aigua, refredeu el cassó i torneu a repetir el procediment 2 cops. Després, substituïu l’aigua pel vi blanc i deixeu que redueixi fins a tenir una confitura d’alls.
- Incorporeu-hi el iogurt, el garam masala i deixeu que torni a bullir. Tritureu-ho fins que quedi una crema de textura semblant a la de la crema catalana.
- Escalfeu el peu de porc al microones, sense treure’l de la bossa de buit, només per temperar-lo, estovar les gelatines i poder-lo desossar fàcilment.
- Per desossar-ho, poseu la part de la pell del peu contra la superfície de treball, i aneu traient els ossos un per un sense trencar la pell externa del peu.
- En una paella antiadherent, enrossiu els peus salpebrats amb la pell cap per avall fins que facin una superfície cruixent.
- Enceneu el gratinador del forn.
- Poseu els peus en una safata per anar al forn, aquest cop amb la pell mirant enlaire, i poseu-hi una capa d’all i oli de pomes. Gratineu-los fins que siguin rossos.
- Per guarnir el plat poseu la crema al fons del plat, i el peu desossat al damunt.
Deixa un comentari