Ingredients :
- 6 ous
- 200 g de sucre
- 1/2 vas d’aigua bullent
- 1/2 vas de llet bullent
- 15 g de sal
- 95 g de mantega
- 1 quilo de farina
- 90 g de llevat de forner
- 1 llimona
- 15 g de matafaluga (anís verd)
- 1/2 tassa d’Anís del Mono
- 1 litre d’oli de gira-sol
- Bulliu l’aigua amb la matafaluga deixant que pugi tres vegades (per què? ni idea… coses de senyores d’abans)
- Separeu les clares dels rovells i munteu-les a punt de neu.
- Ratlleu la pell de la llimona.
- Desfeu el llevat amb les mans.
- Poseu la mantega al bany maria.
- Poseu l’aigua amb les llavors, les clares, la sal, el llevat, l’anís, la pell de la llimona ratllada, el sucre, la llet, els rovells i la mantega fosa.
- Afegiu la farina a miques.
- Pasteu durant al menys mitja hora.
- Bolqueu la pasta dins d’un cosi i tapeu-la amb un drap enfarinat. Cobriu amb una manta lleugera.
- Deixeu-lo dins una habitació caldejada durant una hora i mitja. Si l’habitació no està caldejada, trigarà quatre hores en pujar.
- Es veu que ha pujat perquè la massa es desenganxa de les parets del cosi.
- Poseu l’oli a bullir en una olla gran i fonda.
- Poseu una mica d’oli en un platet i mulleu-vos els dits per poder formar els bunyols.
- Feu un foradet al mig.
- Fregiu-los en l’oli ben calent i treieu-los quan siguin daurats, més aviat foscos però tampoc massa.
- Deixeu-los reposar sobre paper de cuina i, al final, afegiu sucre glas per sobre.
Deixa un comentari