Le revista Time Out parla, en el seu últim número de la cuina exòtica de Barcelona:
http://www.timeout.cat/barcelona/ca/4035/cuina-exotica
Hi podem trobar una gran varietat, aquests són només 3 exemples:
01_Rendang (Malàisia)
Carn i llet de coco cuites a foc lent
És un plat molt laboriós que normalment es prepara amb vedella. Es cou la carn en una cassola amb llet de coco, lemon grass, galanga (una espècia de la família del gingebre), fulles de llima, cúrcuma, ceba, all i pebrot vermell i verd. Quan el guisat s’ha begut l’aigua, s’hi afegeix coco ratllat, prèviament torrat. La cocció, que dura vàries hores, fa que la carn es desfaci i tot adquireixi una textura melosa i agradable.
8 €
BUNGA RAYA: Assaonadors, 7 (Santa Caterina) T. 93 319 31 69
02_Tilapia (Filipines)
Peix de clima tropical cuit a la graella
La tilapia és un tipus de peix asiàtic que es troba en regions de clima tropical. Al peix sencer (sense tripes, és clar) se li fan uns talls i es deixa marinar amb all, sal i pebre durant una hora. A banda, es fumen les fulles de plàtan sense que es ressequin massa i es trenquin. S’enrotlla el peix a la fulla de plàtan, es lliga i es posa directament a la graella. La tilapia també es pot guisar amb llet de coco i verdures; és un aliment molt habitual a la cuina filipina.
14 €
FIL MANILA: Ramallers, 3 (Raval) T. 93 318 64 87
03_Dorowot (Etiòpia)
El guisat de pollastre per als dies festius
Segons la llegenda, la reina de Saba va oferir aquest plat al rei Salomó. Es tracta d’un guisat molt elaborat que ha de fer xup-xup més de tres hores. És una mena d’estofat de pollastre tallat a dauets, amb ou dur i espècies etíops, de sabor fort i picant. Adquireix un color fosc i se serveix al damunt de la injera, el pa etíop, una mena de crep fina feta de farina fermentada de teff, un cereal local. Es menja amb les mans amb l’ajuda d’un trosset d’injera.
16 € (per a dues persones)
ABISSINIA: Torrent de les Flors, 55 (Gràcia) T. 93 213 07 85
Deixa un comentari