Recepta per a 4 persones (es tada 1 hora i 30 minuts)
Ingredients:
- 300 g. de mongetes seques fines
- 400 g de bacallà
- 2 ous durs
- julivert
- 4 tomates per amanir
- 4 cebes tendres
- olives negres i verdes
- 2 dl. d’oli; sal; vinagre
1. Coeu les mongetes; si son de bona qualitat, no cal posar-les en remull, es pot
coure-les directament en aigua tebia. Poseu sal al final de la coccio. Quan
estiguin cuites, deixeu que es refredin i reserveu-les.
2. Talleu el bacalla a tires i poseu-lo en remull o dessaleu-lo directament a sota de
l’aixeta, procurant que l’aigua sigui freda.
3. En cassoletes individuals de terrissa o en plats individuals, prepareu en capes
una mica de mongetes se ques, bacalla, tomata tallada a grills, les cebes a
trossets; amaniu amb l’oli, el vinagre i la sal. Col-loqueu mig ou dur a sobre i
acabeu d’adornar amb un bon grapat d’olives. Acabeu d’adobar- ho amb una
mica de julivert finament picat.
Deixa un comentari